skip to Main Content

A PINK október hátterében

Október hónapban azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy pink októberi posztjainkon keresztül felhívjuk a hölgyek figyelmét a rájuk leselkedő megbetegedésekre, illetve a szűrővizsgálatok és a megelőzés szerepére a daganatos betegségeknél. Szívügyünknek éreztük, hogy foglalkozzunk a női egészséggel, hisz tudjátok, rengeteg a hölgy kollégánk, például a csomagolóüzemünket egy hölgyekből álló csapat viszi előre már lassan 2 éve. Bár a havi zárás kellős közepén pattant ki fejünkből a gondolat, azonnal nekiálltunk a projekt megvalósításának.

A projekt érdekében úgy döntöttük, leváltjuk a megszokott „MOVMAKER színeket” is, és teljes pinkbe borultak közösségi felületeink. Amellett, hogy ez passzol a témához, reméltük, hogy az eltérő szín által felkeltjük a követőink figyelmét, és olyanok is elolvassák ezeket a fontos posztokat, akik egyébként átgörgetnék azokat.

Nyereményjátékokat ígértünk, de sajnos ennek kimenetelét beárnyékolta a facebook, ugyanis több ilyen bejegyzésünket törölték. Szerencsére az első nyereményjátékunkat sikeresen tudtuk zárni, és a kis kedves ajándékcsomagunkat, amit hosszas gondolkodás után állítottunk össze hölgyek részére sikerült kisorsolnunk, majd át is adtuk. A csomagot nem akárhogy állítottuk össze: több kolléganőnk ült össze, és egyeztettek bizonyos termékekről – kinek mi vált be, milyen összetevőket tartalmaznak a termékek, melyik összetevő hogyan segít a női testen, mi volna igazán hasznos ajándék a jövendőbeli nyertesnek.

Természetesen nem csak a kolléganőink foglalkoztak a hónappal! Hiába a kolléganőink tájékozottabbak a témában, férfi munkatársaink ugyanúgy kivették a részüket a projektből. Segítettek a posztok megírásaiban, a kutatómunkában, amit végeztünk bizonyos posztok megírásakor, együtt ötleteltünk a tartalmakon, sőt, a pink október összes posztjához tartozó képe is mind férfi marketinges kollégánk munkája! Igazi csapatmunka volt ez a hónap!

Na de nem csak a fizikai, hanem a mentális problémákról is szót ejtettünk. Úgy gondoljuk, a belső-mentális egészség ugyanannyira fontos, mint a fizikai-testi egészségünk. A mell-önvizsgálattól elkezdve a munkahelyi stresszig igyekeztünk hasznos témákat érinteni, bár mind tudjuk, sajnos manapság az emberek inkább átlapozzák a hosszabb posztokat, emiatt inkább rövidebb szösszeneteket osztottunk meg, melyekben a téma lényegét emeltük ki. Munkáltatóként számunkra elengedhetetlen, hogy foglalkozzunk a kollégáink mentális állapotával, és igyekezzünk a lehető legnyugodtabb körülményeket megteremteni nekik. Nem mindegy, hogy telik el napi 8 óránk! Reméljük, hogy sikerült belelátnotok a posztokon keresztül a cégünk működésébe is.

Sajnos rengeteg a daganatos megbetegedés, mind tudjuk, hogy ezeknél a betegségeknél a legfontosabb tényező az idő. Ha akár csak egy embernek is tudtunk segíteni, ha akár csak egy nőnek felhívtuk a figyelmét a témára, számunkra már bőven megérte!

Back To Top